Coaching & Counseling

Mijn aanpak in coaching en counseling

Volgens de feedback van cliënten, straal ik rust uit. Mensen die met me gewerkt hebben, zeggen dat ze zich weer kalm en rustig voelen.

Een omschrijving die ik voor mezelf zou gebruiken, is: natuurlijk. Het is mijn motief en mijn leidraad om op een manier te werken die dicht bij de natuur staat. Dat kan je voor een stukje letterlijk nemen: we zijn allemaal deel van de natuur om ons heen, en onze gevoelens volgen het ritme van de natuur. Daarnaast hebben we allemaal onze eigen natuur, onze geaardheid, onze eigenheid, dat was ons uniek maakt. En ik vind het belangrijk om dat te zien en te respecteren, en om jou te begeleiden in het ‘thuis komen’ in jezelf.

Ik heb empathie. Volgens mij is dit een essentieel onderdeel van een goede coaching of counseling.

Waar van toepassing, en met instemming en medewerking van de cliënt, zal ik soms voor een stuk lichaamsgericht werken. Het lichaam weet meer dan je denkt, en soms is het nuttiger om via het lichaam te werken, dan om te blijven praten en analyseren. Ik geniet zelf al vele jaren van de weldaad van yoga en heb wat ervaring met EFT (‘tapping’ op bepaalde energiebanen).